Cartilajul de rechin si utilizarile sale

Cartilajul este un tesut elastic si rezistent, cu rol de sustinere. Cartilajul de rechin este folosit in special ca supliment alimentar, sub forma de praf. Este foarte util, aplicabilitatea sa fiind extinsa. Se pare ca ajuta la prevenirea si chiar combaterea unui numar mare de afectiuni.

Cancer: o anume substanta din cartilajul de rechi previne dezvoltarea de noi celule sanguine, impiedicand extinderea cancerului. Resursele tumorilor maligne fiind astfel taiate la zero, acestea se micsoreaza si nu se mai dezvolta. Pe langa aceasta, tesuturile sanatoase din jurul tumorilor sunt protejate de asemenea. Studii si cercetari arata ca este util in tratarea cancerului pulmonar, la rinichi sau chiar si in cazul leucemiei, desi nu exista dovezi stiintifice concrete in acest sens.

Artrita reumatoida: si in cazul acestei afectiuni se fac simtite beneficiile cartilajului de rechin. Acesta ajuta la reducerea inflamatiilor – un simptom comun intalnit in cazul pacientilor afectati de artrita reumatoida. Calciul prezent in cartilajul de rechi ajuta la intarirea oaselor; este recomandat a fi administrat fara a fi combinat cu alte suplimente cu calciu, incat se poate ajunge la o supradoza.

Ajutor pentru sistemul imunitar. Imunitatea are doar de castigat de pe urma cartilajului de rechin. Bogat in proteine si calciu, poate fi consumat ca supliment alimentar, si ajuta la combaterea si prevenirea multor afectiuni datorate unui sistem imunitar slabit.

Cartilajul de rechin ajuta si in cazul degenerarii maculare. Beneficiile se extind si cand vine vorba de sanatatea ochilor, substantele prezente in cartilajul de rechin ajutand la stabilizarea vederii.

Acestea au fost cateva din utilizarile cartilajului de rechin. Important de retinut este ca suplimentele trebuiesc administrate numai dupa consultarea unui medic, intrucat fiecare reactioneaza in mod diferit la diverse suplimente, iar medicul stie cel mai bine care este starea de sanatate, ce permite organismul a se consuma si ce nu este recomandat.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *