Ce se intampla intr-o gaura neagra?

Daca ai cadea intr-o gaura neagra, te-ai astepta ca moartea sa apara istantaneu, insa defapt, soarta ta ar fi putin mai ciudata decat te-ai astepta.

S-ar putea intampla oricui. Poate ca esti intr-o misiune speciala si incerci sa cauti o noua planeta care sa intretina viata umana, sau poate ca doar esti intr-o plimbare lunga si brusc, cazi. Indiferent de circumstante, la un moment dat al vietii noastre, toti ne confruntam cu intrebarea: ce s-ar intampla daca ai cadea intr-o gaura neagra? Te-ai astepta ca trupul tau sa fie zdrobit sau rupt in bucati, insa realitatea ar putea fi mult mai diferita.

In clipa in care ai intra intr-o gaura neagra, realitatea te-ar imparti in doua. In prima parte ai fi incinerat pe loc, in timp ce in cea de-a doua parte a acestei gauri nu iti va vatama corpul. O gaura neagra este un loc in care legile fizicii nu mai au niciun sens.

O gaura neagra este un obiect astronomic limitat de o suprafata in interiorul careia campul gravitational este atat de puternic, incat nimic nu poate scapa din interiorul aceastei suprafate.  Nici macar radiatia electromagnetica nu poate scapa dintr-o gaura neagra, astfel incat interiorul unei gauri negre nu este vizibil.

O stea masiva care ramane fara combustibil, poate produce genul de densitate extrem necesar pentru a crea o astfel de lume. Campul gravitational devine atat de puternic, incat nici lumina nu mai poate scapa, facand zona, care odata era vedeta luminii, intr-un loc in care stapaneste intunericul profund: gaura neagra.

Cu cat te duci in interiorul unei gauri negre, spatiul devine tot mai curbat iar cu cat te apropii de centrul acesteia devine curbat pana la infinit. Aceasta este singularitatea. Spatiul si timpul nu mai reprezinta idei semnificative, iar legile fizicii, care necesita timp si spatiu, nu se mai aplica in acest caz. Ce se intampla intr-o gaura neagra, nimeni nu stie. Un alt univers? Poate fi oare capatul universului? Acest lucru va ramane un mister.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *