Potrivit lui Palmer Luckey, setul de cap Oculus Rift, va schimba lumea. A facut acest lucru deja pentru o femeie. Diagnosticata cu cancer si prea slaba pentru mobilitate extinsa, Roberta Firstenberg i-a spus nepoatei sale Priscilla, ca a vrut sa iasa afara, chiar daca vroia doar sa mearga in curtea sa din fata.
Priscilla, un artist in jocuri video ce are baza in Seattle, a trimis o nota celor de la Oculus anul trecut, intrebandu-i daca ar putea-o ajuta, raporteaza cei de la Rift Arcade. Echipa de suport al realitatii virtuale din Oculus, au acceptat unanim si au vrut sa ajute, asa ca au eliberat un kit de dezvoltare pentru Priscilla cat de repede au putut.
Firstenberg a incercat initial demonstratii precum Eden River, Ocean Rift si Rewind London Experience si le-a descris folosind setul de cap pentru realitate virtuala, ca fiind o terapie pentru ea. De asemenea a ajuns sa se bucure de demonstratia aplicatiei Google Street View, dar nepoata sa a vrut sa faca mai mult.
Asa ca ea a realizat un plan sa adune cativa prieteni si colegi pentru a crea o demonstratie plina cu lucruri de care Fistenberg s-ar bucura cel mai mult precum, fluturi, cascade si o padure cu zane. Cu toate acestea, cancerul doamnei Fistenberg a inceput sa se raspandeasca si sa devina prea slaba pentru a continua sa foloseasca Oculus Rift.
Firstenberg a murit 4 saptamani mai tarziu dupa ce a incercat Oculus Rift pentru prima data. Posibilitatile realitatii virtuale in gaming sunt evidente, dar Luckey si restul din realitatea virtuala Oculus, acum detinuti de gigantul retelelor sociale Facebook, lupta pe care realitatea virtuala vor distruge si vor avea impact asupra altor industrii precum filme si evenimente live. Cum ne spune contul doamnei Firstenberg, realitatea virtuala este de asemenea capabila sa furnizeze terapie de la sfarsitul vietii. Cine stie ce aplicatii o sa mai apara.
[…] poate deveni foarte utila oamenilor cu probleme, dupa cum am vazut in acest articol, dar si intr-un articol de pe un blog […]