Cui poti da unfriend pe Facebook

Celebra retea de socializare a facut viata mult mai usoara celor ce vor sa mentina permanent legatura cu cei dragi. Uneori insa wall-ul este plin cu postari de la toata lumea din lista de prieteni, postari care adesea nu prezinta interes, postari de care efectiv nu ne pasa.

Intr-adevar Facebook-ul te tine la curent cu ceea ce fac toti prietenii pe care ii ai in lista, insa acest lucru devine de-a dreptul enervant uneori. Exact din acest motiv exista si optiunea de a controla tot ceea ce iti poate aparea pe wall, sau – o solutie mai simpla – varianta de „unfriend”. Ce tipuri de persoane si postari sunt candidati potriviti pentru unfriend vedem in continuare.

  • Persoanele triste – cei ce tot timpul se plang despre cum le-a fost si cum le este viata, de cat de greu le este. Incearca sa castige simpatie dar reusesc exact contrariul. Nu ai nevoie de astfel de persoane negativiste!
  • Fotografi – pastreaza-i numai daca esti intr-adevar interesat. Cine ar fi putut ghici ca un singur comentariu sau un like la o fotografie va determina persoana sa iti inunde wall-ul cu postari?
  • Familia fostului/fostei – poate a fost doar o „iubire de-o vara” sau poate a fost o relatie care s-a incheiat dupa o perioada mai lunga. Nu ai nevoie insa de barfe, comentarii si alte chestii de genul din partea rudelor fostului/fostei, asa ca … unfriend.
  • Fostul/fosta – aici situatia este discutabila. Daca v-ati despartit in termeni amiabili si ati decis sa ramaneti in continuare prieteni, e ok sa va pastrati unul in lista celuilalt. In caz contrar insa, postarile unuia pot provoca suferinta celuilalt, sau chiar enervare. Nu are rost!
  • Cei ce joaca jocuri – ii stim cu totii, ne asalteaza cu cereri de toate felurile chiar daca nu ne dorim asta. Nu au ce cauta in lista, decat daca esti la randul tau pasionat de jocuri si joculete.

Esential este sa nu pastrezi in lista de prieteni decat acele contacte de care intr-adevar ai nevoie. Altfel te vei trezi – cum sunt cazuri de veritabili „colectionari” de prieteni – ca nu mai poti accepta cereri de prietenie pentru ca lista este prea plina.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *