Cum sa-ti pastrezi concentrarea: 5 metode simple

de facut

Traim intr-o lume in care multitaskingul detine suprematia. Constant suntem bombardati de mesaje prin email, telefon, televiziune, radio, dispozitive mobile, mesaje text, pop-up-uri de pe internet si lista poate continua. Credem ca putem sa gestionam toate acestea, insa tot acest multitasking afecteaza fara sa ne dam seama productivitatea, distragandu-ne atentia de la ceea ce avem de realizat.

Pentru a putea duce la bun sfarsit mai multe lucruri si pentru a pastra concentrarea trebuie urmate cateva reguli simple.

1. Analizeaza situatia pe care o ai de rezolvat. Respira adanc, acorda-ti un minut de relaxare. Abia apoi, dupa ce ai o privire de ansamblu asupra a ceea ce ai de realizat, fara sa te judeci pe tine sau persoana care ti-a trasat sarcina respectiva, treci la rezolvarea acesteia.

2. Gandeste-te la pasii de urmat pentru rezolvarea sarcinii pe care o ai de indeplinit. Creeaza-ti un plan in minte, cu masurile pe care le ai de urmat. Gandeste totul bine dinainte, vizualizeaza pasii de urmat pana la indeplinire. Daca trebuie sa compui un mesaj pentru cineva, gandeste-te la acele persoane catre care vei trimite mesajul. Tine cont de ceea ce vrei sa transmiti, te va ajuta sa te concentrezi mai bine.

3. Concentreaza-te doar pe ceea ce ai de facut. Evita distragerea atentiei. Daca te ajuta muzica, asculta melodiile preferate, in cazul in care te ajuta sa te calmezi, sa te relaxezi si sa ramai concentrat.

4. Fa tot posibilul sa inlaturi toate elementele ce ti-ar putea distrage atentia. Inchide telefonul, dezactiveaza notificarile, spune-le celor din jur sa pastreze linistea pentru ca te concentrezi la ceva.

5. Nu te opri din ceea ce ai inceput decat dupa ce ai terminat. De multe ori datorita multitaskingului ajungem sa abordam sarcini diverse pe care le ducem la indeplinire doar pe jumatate. Odata inceput un lucru, trebuie dus si la bun sfarsit. Astfel lista de prioritati cu toate lucrurile pe care le ai de facut se va reduce pas cu pas.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *