Greseli de evitat la cumparaturile online

Shoppingul online a facut mult mai usoara viata consumatorilor. Poti cumpara astazi de pe piata globala din confortul propriei locuinte, multumita e-commerce-ului. Chiar daca exista nenumarate avantaje, multi cad prada inselatoriilor online si nu isi iau masuri de precautie elementare inainte de a face o plata online. Totul vine cu un pret, are atat avantaje cat si neajunsuri si la fel sta situatia si cu shoppingul online. Cumparand de pe internet ai unele amenintari la siguranta datelor si nu ai ocazia sa probezi sau sa incerci bunul pe care il cumperi.

Nu trebuie sa devii un consumator neglijent si sa te lasi purtat de valul shoppingului fara a citi cu atentie detaliile produsului pe care vrei sa il cumperi. Chiar si atunci cand se cumpara haine sau incaltaminte, trebuie verificata marimea, culoarea, materialul de fabricatie si alte detalii si descrieri. Altfel, exista sanse ca ceea ce iti va fi livrat acasa sa nu fie deloc ceea ce te asteptai.

O greseala frecventa a unor utilizatori este salvarea datelor bancare pe site-uri de retail. De preferat este ca aceste date sa fie introduse manual de fiecare data, pentru a nu ramane inregistrate pe site ca o tinta pentru hackeri.

Poate una din cele mai frecvente greseli este faptul ca nu citim, marea majoritate dintre noi, review-uri si pareri ale altor persoane referitoare la ceea ce avem de gand si noi sa achizitionam. Poti afla chiar multe citind acele review-uri, poti vedea detalii despre promptitudinea livrarii, despre calitatea si utilitatea bunului si asa mai departe.

Chiar si a ramane loial unui anume site de pe care faci shopping poate fi o greseala. Internetul iti ofera o multitudine de posibilitati din care poti alege si de multe ori poti obtine acelasi bun la un pret promotional sau intr-o cantitate mai mare de pe alt site.

Internetul este predispus inselatoriilor, astfel este foarte important sa te asiguri ca datele personale bancare pe care le furnizezi nu vor fi folosite si de altii. Cumpara doar de pe site-uri de incredere iar daca ai patit sa fii subiectul unei inselaciuni avertizeaza si pe altii.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *