Modelul Free-to-Play in contextul potrivit

Martin Gaston – Oamenii nu sunt prosti

Martin, aparand modelul free-to-play, spune ca modelul acesta nu face jocurile proaste, ci oamenii le fac. Desi sunt o multime de dovezi care sugereaza regulat contrariul, acesta alege sa creada ca oamenii nu sunt prosti. Piata de mobil exploatativa free-to-play va cadea in cele din urma, fiindca vom ajunge sa jucam jocuri precum Threes.

Dar in general, cand vine vorba de free-to-play nu ar trebui sa ne panicam, Martin crede ca modelul free-to-play poate functiona. Dota 2 este unul din jocurile sale favorite, si se va duce atat de departe incat sa spuna ca elementul free-to-play face joaca mult mai buna. In special cand vine vorba de evenimentele sezonale, cu Valve lansand intotdeauna obiecte noi de sarbatori pe care poti paria sau pe care le poti cumpara. Acesta s-ar putea uita in rucsacul sau din joc si sa-si aduca aminte de unde are acele obiecte.

Cu toate acestea, nu este gratuit sa obtii acele obiecte, evident. Acesta a cheltuit in jur de 110$ pe Dota 2 deja, insa a jucat jocul 550 de ore si a petrecut nenumarate uitandu-se la turnee. Iar toate aceste lucruri depind de ce joc produci, o aventura single-player condusa de poveste ar trebui sa coste 60$ si sa vina pe un disc. Dar in contextul potrivit, modelul free-to-play, ce nu este chiar free – gratuit, functioneaza. Cand functioneaza, face un joc mai bogat, mai divers, si un hobby interesant pe care il poti avea.

Acum tot ceea ce trebuie sa facem este sa asteptam ca jocurile free-to-play ingrozitoare, in care nu s-a aplicat un model in contextul potrivit sa dispara. Iar jocurile carora li s-a aplicat un model potrivit de free-to-play sa se extinda si sa devina tot mai populare, dezvoltandu-se intr-un nivel inalt.

De aceea modelul free-to-play ar putea fi chiar distractiv in unele jocuri.

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *