Poate Facebook-ul provoca divortul?

In ultimele decenii rata divorturilor a cunoscut o continua crestere. Cauzele principale pentru care se separa cuplurile exista de cand lumea, treptat insa mai apar si alte motive. Cea mai recenta actualizare in acest sens o reprezinta retelele de socializare. Intr-adevar aceste portaluri te tin in legatura cu familia si prietenii, insa prezinta si riscul de a strica relatiile romantice. Se poate ajunge insa pana la divort?

Puterea retelelor sociale are un impact urias asupra romantismului in ziua de astazi. In multe din cazuri relatiile incep in mediul online. Site-urile de socializare te pun in legatura cu persoane noi si iti ofera ocazia de a forma legaturi emotionale cu persoane de sex opus, fara sa iti dai seama. Majoritatea dependentilor de Facebook isi traiesc practic viata pe acest site, postand fiecare detaliu despre activitatile zilnice.

Cand Facebook te intreaba ce te gandesti, raspunsul vine imediat, insa cand intrebarea vine de la partenerul de viata, uneori este ignorata. Cand partenerul incepe sa petreaca mai mult timp pe reteaua de socializare decat cu tine, este un semn al distantarii emotionale. In ziua de astazi, cu toate telefoanele smart, Facebook-ul poate fi accesat usor chiar din dormitor.

E foarte usor sa dezvolti relatii pe internet, si a te preface ca esti o alta persoana este foarte simplu. Astfel a te descarca catre o persoana pe care tocmai ai cunoscut-o este foarte la indemana. Iti permite sa evadezi din realitate si sa creezi relatii virtuale care pot afecta viata sentimentala.

Pe masura ce partenerul de viata „inseala” prin dezvoltarea unei relatii virtuale, va face eforturi pentru a fi cat mai mult timp online. Astfel relatia poate deveni reala si va trece de simplul mediu online, creandu-se in curand o distanta nu numai emotionala ci si fizica intre parteneri.

Dezvoltarea relatiilor romantice pe retele de socializare reprezinta o mare amenintare pentru relatia existenta. Un site in sinea sa nu poate provoca un divort. Despartirea este rezultatul lipsei de comunicare, lipsei increderii, intelegerii sau atractiei fizice. Astfel conteaza atitudinea fata de relatie, mai mult decat activitatea de pe Facebook.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *