Relatii la locul de munca – da sau nu?

Chiar daca pare o idee buna sa iti gasesti jumatatea la locul de munca, exista si cateva neajunsuri pe care majoritatea le recunoaste ca fiind reale. Poate ca pare ideal sa fii intreaga zi aproape de persoana iubita, chiar si in timpul orelor de munca, insa pot sa apara unele probleme pe termen lung.

Programul de munca devine tot mai haotic de la o zi la alta si viata sociala a fiecaruia are de suferit. Astfel ajungem sa ne satisfacem nevoia de companie exact la birou. Pare simplu, insa lucrurile se si complica.

In primul rand poate sa apara rivalitatea. Nu exista doua persoane la fel, iar daca cei doi din cuplu lucreaza pe posturi similare la nivel ierarhic, in momentul in care unul din cei doi este promovat, poate sa apara invidia.

Chiar daca s-a trecut peste problema promovarii, apare un alt neajuns. Acum partenerul de viata ti-a ajuns sef, este mai mare in grad si iti da ordine. Nu poate sa te favorizeze in nici un fel si asta poate sa devina uneori frustrant. Cum te-ai descurca cu asta?

Un alt argument care spune ca relatiile la locul de munca nu sunt de dorit sunt despartirile. Acestea pot fi dureroase chiar si in alte conditii, insa a vedea dupa despartire zilnic persoana cu care ai fost impreuna o perioada poate fi cel putin ciudat, daca nu enervant sau agasant.

Barfele starnite sunt un alt neajuns. Odata ce doua persoane ce lucreaza in acelasi birou ajung sa fie impreuna, vor fi vorbite pe la spate de toti ceilalti colegi. Ar mai fi si o alta problema: a transferurilor. Poate compania se extinde si una din divizii este mutata intr-un alt oras sau punct de lucru. Ce se intampla atunci cand unul din membrii cuplului trebuie sa plece? Cum se rezolva situatia?

Analizand toate neajunsurile anterioare se pare ca implicarea intr-o relatie amoroasa cu o persoana cu care se lucreaza in cadrul aceleiasi companii este ceva ce nu trebuie facut. Cu toate acestea, daca exista un nivel de intelegere suficient si o serie de alte conditii, daca intr-adevar exista sentimente reciproce, aceste neajunsuri pot fi depasite.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *