Testarea pe animale – avantaje

Pe intreg globul, noi produse de la medicamente pentru cancer, diabet si boli de inima pana la produse cosmetice precum sapun, sampon si altele, sunt testate pe animale. Sunt multe intrebari cu privire la cat de etica este aceasta modalitate, totusi au fost stabilite cateva reguli pentru a reglementa si tine sub control aceasta testare pe animale. Se considera ca aceste reglementari vor garanta o dezvoltare a respectivelor produse pentru a se putea ajunge ca ele sa poata fi folosite si pe oameni.

Studiile arata ca marea majoritatea aproba folosirea animalelor pentru studii clinice si cercetari, motivul principal fiind faptul ca oamenii de stiinta au gasit diferente nesemnificative la unele nivele intre animale si oameni. Diverse agentii sustin ca reclamatiile venite pentru aceste activitati sunt nefondate si ca testarile ar trebui sa continue. Astfel acestea au fost continuate, pentru a putea fi detectate si imbunatatite tratamentele pentru probleme majore de sanatate precum afectiuni ale ficatului, probleme cauzate de fluctuatiile tensiunii arteriale, afectiuni ale sistemului nervos etc.

Cand toti membrii familiei tale sunt sanatosi este destul de dificil sa intelegi de ce sunt supuse animale nevinovate pentru aceste scopuri de testare. Ti se face mila de micile creaturi care habar nu au ce urmeaza sa li se intample. Totusi, poate fi inteleasa foarte bine importanta testelor efectuate pe animale in momentul in care o boala grava sau o nenorocire se abate asupra unui membru al familiei. Tot ceea ce iti poti dori in acel moment este ca persoana iubita sau indragita sa se faca bine.

Testarea pe animale face parte din cercetarea medicala, fara de care descoperirile importante privind tratamente pentru bolile grave nu ar fi fost posibile. Din ce in ce mai frecvent aceasta tehnica a dus la realizarea de vaccinuri pentru multe boli precum hepatita B, poliomelita, turbare, malarie, diverse cazuri cauzate de virusi si chiar prevenirea respingerii organelor transplantate.

Pe de alta parte, sa nu va ganditi ca doar oamenii au beneficiat de pe urma acestor teste. Cercetarile si studiile efectuate in domeniu au dus la o intelegere mai buna a animalelor de companie si la dezvoltarea tratamentelor si medicamentelor care sunt disponibile astazi pentru diversele lor afectiuni.

Este necesar ca atat cei ce fac parte din organizatii pentru protejarea animalelor cat si personalul din proiectele de cercetare medicala sa lucreze impreuna, sa se sustina, testarile sa se faca pe cat de sigur si etic posibil, pentru a putea progresa si pentru a obtine acele informatii vitale care ne vor ajuta sa eliminam multa suferinta si mortalitatea prematura atat in cazul animalelor cat si al oamenilor.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *